Flock; social web browser

Ondanks de opmars van Firefox is er de afgelopen 10 jaar eigenlijk erg weinig verandering in de functionaliteit van browsers. Flock is een nieuwe ‘browser’ die groot wil worden met specifieke extra mogelijkheden, zo is het mogelijk om het schrijven, aanpassen, delen en het tonen van content sneller en makkelijker te maken. Ook heeft Flock een eigen service voor social bookmarking, extra extensies kunnen geintegreerd worden net zoals bij Firefox.

By seamlessly integrating tools for blogging, photo blogging and shared bookmarks into the browser, he hopes Flock will be the first browser to meet the needs of the next generation of collaborative, social web users, which currently number over 10 million and call themselves Web 2.0” (via newscientist.com).

Live op de IAA in Frankfurt

Afgelopen twee dagen heeft de crew van autoblog.nl live verslag gedaan vanaf de IAA in Frankfurt, waarschijnlijk een van de belangrijkste en grootste autoshows ter wereld. Voor mij mas het allemaal nieuw, de enorme hallen en de enorme hoeveelheid pers en fotografen maakte het onwaarschijnlijk. Achteraf was het in ieder geval zeer geslaagd, veel mensen ontmoet en vooral veel plaatjes geschoten. We hebben gekozen om in beginsel alleen de afbeeldingen live te posten. Om ook nog overal een stuk tekst bij te schrijven bleek gewoon teveel tijd te kosten. Wat betreft het aantal bezoekers op de site is dit afgelopen dagen bijna verdubbeld, mede dankzij de aandacht voor Landwind en (uiteraard) de babes😉

De Googlizer links

Via de stats een leuke site ontdekt: googlize.it van oa Willem Robert van Hage. Met Googlize (PDF) worden alle woorden in een webpagina omgezet naar een link, deze link is het resultaat van Google op dat woord. Voorbeeld: het woord zoekmachine op Nu.nl wijst naar Ilse.nl.
De Googlizer probeert ook de context te begrijpen door woorden die in de buurt staan mee te nemen in de query. Op het eerste gezicht lijkt dit best goed te werken! Naast de Googlizer is er vergelijkbare functionaliteit gemaakt voor links naar de Wikipedia (Wikipedize) en Merriam-Webster’s dictionary of thesaurus (Websterize).