Sopranos viral marketing

Zoals velen wacht ik met spanning tot 12 maart, als de eerste aflevering van The Sopranos (seizoen 6) in Amerika wordt uitgezonden (en via BitTorrent verkrijgbaar is;). Producent HBO begrijpt de kracht van viral en zal starten met een aantal online promoties. AdAge laat weten dat ook Google Maps hierbij gebruikt zal worden, dit zal dan de eerste adverteerder zijn die Maps grootschalig gaat inzetten. HBO schijnt zelfs de zoektermen voor “Sopranos Map” al ingekocht te hebben.
Ze zijn goed bezig met hun online-presence want er zullen ook campagnes gaan lopen op sites als Gawker en The Smoking Gun, en we zagen The Sopranos vorige week natuurlijk al als sponsor via de SuperBowl ads. En vergeet niet deze outdoor campagne van een tijdje terug. Ook zal er op HBO.com een interactief spel komen, genaamd “Whack a Soprano.” (via mediabuyerplanner.com).

Linkology: Top of the blogs!

New York magazine heeft een uitgebreide coverstory over de “haves and have-nots” van de blogosphere… sommigen die er erg rijk mee worden en sommigen voor wie het meer hobby is dan carrière. In het bijgevoegde artikel Linkology staan de top50 blogs (op basis van Technorati). Bovenaan staat Boing Boing met nog een aantal gadget- en geeksites. Maar als we wat beter kijken zien we dat vooral politiek erg populair blijkt te zijn. Vroeger gingen de meeste blogs namelijk over technologie (of over bloggen zelf) maar volgens Poynter kunnen we concluderen dat blogging erg mainstream geworden is. Samengevat zijn dit de meest belangrijke onderwerpen uit die top50:

1. Politics – 14
2. Technology – 10
3. Popular culture – 8
4. Japanese blogs (topic focus unavailable) – 7
5. Chinese blogs (topic focus unavailable) – 5
6. Personal/family – 3
7. Humor – 1
8. Trade/business – 1
9. Arabic blogs – 1