Bedrijven, blogs en start-ups

Blogging JobSteeds meer bedrijven gaan bloggen, daar is al meerdere malen over geschreven… Er zijn echter ook steeds meer bloggers die een ‘bedrijf’ beginnen, of in ieder geval andere initiatieven ontplooien. Sinds vandaag hoor ik daar ook een beetje bij want ik ga (wederom) als zelfstandige werken. Ik heb een aantal advies- en ontwikkelopdrachten en een eerste freelance opdracht bij Ilse (meer nieuws volgt). Erg spannend allemaal maar heb er veel zin in. Vanochtend heb ik zelfs met Canada aan de telefoon gezeten, ik ga een nieuw (engelstalig) blog beginnen bij b5Media (meer nieuws volgt;). Daarnaast wil ik natuurlijk meer aandacht geven aan autoblog.nl, aangezien de bezoekers blijven toenemen. Maar morgen ga ik eerst een dagje naar Marketing3 en dan begint het echte werk, ben benieuwd…

Oh ja, nog een paar voorbeelden van bloggers die mij afgelopen tijd voorgingen:
Brickmeetsbyte van Eduard de Wilde;
Feeds4all.nl en FeedAlley.com (Fred Zelders en Xander Zelders);
Medicalfacts.nl (Jan Martens);
Podcasting (Adam Curry);
Upstream (Marco Derksen van Marketingfacts).

Simple Sharing Extensions

Via een post op frEdSCAPEs.nl werd ik gewezen op een nieuwe ontwikkeling: SSE (Simple Sharing Extensions). Als ik het goed begrijp is SSE een soort twee-richtingsverkeer van RSS. Dit zou het probleem van informatie-synchronisatie moeten oplossen. Niet alleen synchronisatie tussen diverse devices maar ook tussen diverse gebruikers, databases en software.

Daarnaast is er (ook via frEdSCAPEs.nl) weer wat nieuws over Attention.XML. Er is namelijk een Attention.XML Wiki. Sinds mijn eerste post over Attention.XML lijkt het onderwerp nu steeds vaker terug te komen in de media (blogosphere), eerst linkte Adverto (waar is ie gebleven?) al naar het artikel op Zesser en laatst kreeg ik ook credits via justmy2p. Er blijkt dus veel interesse te zijn naar dit onderwerp en denk dat we deze ontwikkeling goed in de gaten moeten houden. Check daarom ook het artikel van Greg Linden over attention en information overload (inclusief interview met Eric Horvitz van Microsoft Research).