Furl voor links, Zesser voor inhoud

Door tijdgebrek en inefficiëntie zal ik op dit blog niet langer links posten. Een linkblog is ook te makkelijk😉 Ik heb daarvoor (eindelijk) een account bij Furl aangemaakt. De posts zullen dus (nog meer) afnemen, maar daarvoor in de plaats wil ik zo nu en dan een meer inhoudelijk stukje schrijven.

Zesser zag ik altijd puur als linklog, ik ben er destijds ook mee begonnen om mijn persoonlijke “favorieten” te archiveren. Dit kan volgens mij tegenwoordig veel beter met furl of del.icio.us. Dankzij Frank (social bookmarking) heb ik toch maar gekozen voor Furl. Ik moet wel zeggen dat het artikel van Anders Floor me ook stof tot nadenken heeft gegeven!

Anyway, de RSS-feed voor mijn furl-archive is www.furl.net/members/zesser/rss.xml, mocht je nog niet aan information overload lijden.

4 thoughts on “Furl voor links, Zesser voor inhoud”

 1. Vincent ik heb je toegevoegd aan mijn feeddemon furls.
  Je zou overigens ook met del.icio.us kunnen werken en dan automatisch je links die je archiveert als posting op je site laten posten. Ik doe dat ook. Een fluitje van een cent. Zie mijn weblog bij de diverse ‘links for….’ postings. Hier: http://ak.typepad.com/main/2005/04/automated_posts.html kun je zien hoe dat moet.

  Reply
 2. Hans, bedankt voor de tip. Ik heb nu de laatste Furl items wel op de site staan, maar inderdaad niet als posting. Moet er nog maar eens naar kijken maar denk dat het wel handig is dat mensen zelf kunnen kiezen om zich te abonneren op de furl-links ipv dat deze automatisch als post worden toegevoegd.
  De keus tussen Furl en Del.icio.us is wel moeilijk, heb het idee dat del.icio wat meer in opkomst is..

  Reply
 3. Ja keuze tussen Furl en delicous is lastig. Bij mij werkt het zo. De Furl-links draaien op de Tulip Computers site mee, de delicous gebruik ik om postings te krijgen. Beiden geven mensen weer ideeen. Nadeel van Furl zo als een soort blogrol is dat mensen die je via de feed lezen (ik doe dat ook) niet zien wat jou interessert. Dat kon je wel zien met je postings. Met de delicious postings kunnen ze dat dus wel zien, want die komen ook gewoon in de posting. Ander voordeel is dat de delicous postings geindexeerd worden door Google en dus vindbaar zijn heb ik gemerkt. Ze zijn ook best populair bij mij heb ik gezien. Er wordt nogal op doorgeklikt of gezocht. Overigens is het ook mogelijk om alles van delicious over te zetten naar Furl met 2 klikken. Ik doe dat dus regelmatig.

  Reply

Leave a Comment