De Nederlandse Digg?

Deze week heb ik kennis mogen maken met watvindenwijover.nl, het eerste initiatief van WinkWaves. Watvindenwijover.nl is een publieke (gratis) website waar iedereen zijn of haar eigen favoriete webpagina’s kan bewaren en van een mening kan voorzien. Door gebruik te maken van tags en beschrijvingen die gebruikers zelf invoeren ontstaat er een kennisuitwisseling over interessante pagina’s op internet. Zowel voor IE als voor Firefox zijn toolbars te downloaden waarmee je snel een reactie kunt geven, ook is er voor elke tag een RSS feed aanwezig.

Het eerste wat je denk is dat dit concept natuurlijk erg lijkt op Digg, Furl en andere sites met social news. Het is een beetje een combi van blogging en social bookmarking. Toch denk ik dat het wel een kansrijk initiatief is vanwege de puur Nederlandse aanpak, vandaar ook de naam van de dienst. “Vinden” is in dit geval ook nog eens dubbel getwist: het (terug)vinden van leuke sites en er iets over vinden. Dat laatste zijn wij Nederlanders natuurlijk goed in;) Daarnaast zijn sites als Digg en Furl voor veel mensen erg onduidelijk, ik denk dan ook dat deze Nederlandse dienst een stuk toegankelijker is voor het grote publiek.

Winkwaves (eerder bekend als bPerform) is een bedrijf van Rene Jansen en met interesse heb ik de afgelopen maanden zijn blog op justmy2p.blogspot.com in de gaten gehouden. Ik hoop dan ook dat de site veel succes zal hebben!

Op winkwaves.com staat overigens ook een whitepaper over oa Kennismanagement en Web 2.0 (PDF).

Leave a Comment