DutchBloggies: nu stemmen!

Ten eerste: gelukkig nieuwjaar! Ten tweede: vanaf vandaag gaan de verkiezingen voor de beste weblogs in Nederland, de Dutch Bloggies, van start. Maar liefst drie weken lang kunnen we over vijftien verschillende categorieën nominaties aandragen. Organisatie ligt bij het online weblogmagazine About:Blank.

Het publiek kan zijn stem uitbrengen in de drie belangrijkste categorieën: Best Geschreven Weblog, Best Vormgegeven Weblog en Beste Weblog. De jury zal zich buigen over álle vijftien categorieën. Door middel van de keuze voor vijftien categorieën probeert de organisatie een zo groot mogelijke variëteit aan weblogs onder de aandacht te brengen. Een van de doelstellingen van het organiseren van de Dutch Bloggies is om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met het fenomeen webloggen, dat inmiddels niet alleen maar een medium voor computertechneuten en internetfreaks is.

Categorieën zijn onder andere ‘Beste Linklog’, ‘Beste Lijflog’ en ‘Beste Fotolog’ zijn. Dit zijn categorieën die de afgelopen zes edities van de Dutch Bloggies al meermaals gebruikt zijn. Daarnaast zal er dit jaar echter ook sprake zijn van nieuwe categorieën als ‘Beste Post’ (beste artikel op een weblog) en ‘Beste WBN’ (beste Weblog van Bekende Nederlander). Op zaterdag 11 maart 2006 zullen de uiteindelijke winnaars van de Dutch Bloggies bekend gemaakt worden.

Leave a Comment