Funda zuigt

Funda is een succesverhaal. De site heeft een zeer groot bereik en lijkt altijd druk bezig met uitbreidingen (oa expansie naar het buitenland) en vernieuwingen (zie beta.funda.nl). Maar waarom zijn er geen RSS feeds op funda te vinden? Bijvoorbeeld op basis van postcode, eventueel met filters zoals prijs. Dat zou echt verdomde handig zijn! Miljoenhuizen.nl doet dat overigens wel, die bieden RSS feeds (en emailalerts) voor prijsveranderingen en dergelijke.

Inmiddels heb ik reeds een nieuw huis gevonden, maar 2 jaar geleden kon ik me er flink aan irriteren. Op de site van funda gebeurde echter weinig en een jaar later waren er nog steeds geen feeds te vinden. Rond die tijd kwam ik in gesprek met iemand bij Mirabeau (oa de sitebouwer van funda) en ik vroeg hem waarom er geen RSS feeds op funda te vinden waren? Je kunt het antwoord natuurlijk al raden want NVM wil dat zoveel mogelijk mensen naar de site surfen. En met het gebruik van RSS kan het bezoek misschien wel dalen. OMG! Niet doen dus!

Jammer dat funda hier totaal niet vooruitstrevend in is, en dat terwijl directeur Marque Joosten zo vol is van de gebruikerservaring. Het deed me dan ook erg goed toen ik deze week op battellemedia.com (eerder hier) las over de nieuwe tools die Google aan het ontwikkelen is. Eentje daarvan is Google Real Estate Search en kan wel eens een serieuze wereldwijde concurrent worden. Nu het kopen en verkopen van je huis via internet bijna een vanzelfsprekendheid is geworden, lijkt me dit een prima markt voor Google om eens even wakker te schudden!

3 thoughts on “Funda zuigt”

 1. Funda gaat dood doordat ze hun platform niet openstellen aan de kleinere internetontwikkelaars. Ze hebben namelijk deals met slechts enkele webpartners die daar grof geld voor moeten betalen. Nu moet elke makelaar die niet met zo’n partner in zee wil gaan 2 keer de gegevens van een huis invoeren. Zowel in funda als in hun eigen website’s cms.

  Ik zal springend juichen op hun graf.

  Reply
 2. Deze week in het nieuws:
  DIMO, de grootste onafhankelijke woonsite van Nederland en tegenhanger van NVM-website Funda, is in 6 jaar uitgegroeid tot het grootste onafhankelijk online medium
  in de woon- en woningbranche. Mede dankzij de flexibele bedrijfsstructuur is het potentieel voor DIMO enorm groot. De rumoerige markt waarin de makelaardij zich momenteel
  begeeft, biedt voor een bedrijf als DIMO alleen maar meer mogelijkheden.

  Maar ook bij Dimo geen RSS…

  Reply

Leave a Comment