Auto weblog slaat aan

Er zijn niet veel echte (Nederlandse) autoblogs die up-to-date zijn. Er zijn echter wel erg veel sites die autonieuws brengen, autoweek en autotelegraaf zijn daar waarschijnlijk de belangrijkste van. Zoals sommige lezers wel weten ben ik in november vorig jaar begonnen met de site autoblog.nl, een weblog met het laatste autonieuws (“Autonieuws van de straat”). Dat betekent veel links, up-to-date info, objectieve meningen en natuurlijk een reactiemogelijkheid. Al snel bleek er veel interesse te zijn en zijn twee collega autoliefhebbers gaan helpen.  Lees meer..Auto weblog slaat aan

Flickr image search

We kennen inmiddels allemaal Google image search, en volgens mij wordt dit ook steeds intensiever gebruikt door de “normale” surfers. De enorme database aan foto’s die ondertussen bij Flickr toegankelijk is lijkt echter niet te worden doorzocht door Google. Is dit toeval? Indexeert Google deze images express niet? Wil Flickr niet dat ze geindexeerd worden? Of gaat het om copyright issues?

Neem als voorbeeld de foto’s op Flickr met de tag “beekhuizerzand” (for no reason). Als je dit woord op Google zoekt, krijg je maar 1 resultaat. De foto’s van Flickr worden dus niet gevonden… Iemand een idee?

Interessant in dit opzicht is een recente post van John battelle, over “the possibility to own image search in the future”. Door eigenaar te zijn van een online photo sharing site, kan men met behulp van ranking en searching de leider worden in online photo search! Omdat Flickr is overgenomen door Yahoo heeft de laatste een groot voordeel. Het enorme aantal leden van MSN spaces (incl photo storage) lijkt echter een flinke concurrent te worden.

Furl voor links, Zesser voor inhoud

Door tijdgebrek en inefficiëntie zal ik op dit blog niet langer links posten. Een linkblog is ook te makkelijk😉 Ik heb daarvoor (eindelijk) een account bij Furl aangemaakt. De posts zullen dus (nog meer) afnemen, maar daarvoor in de plaats wil ik zo nu en dan een meer inhoudelijk stukje schrijven.

Zesser zag ik altijd puur als linklog, ik ben er destijds ook mee begonnen om mijn persoonlijke “favorieten” te archiveren. Dit kan volgens mij tegenwoordig veel beter met furl of del.icio.us. Dankzij Frank (social bookmarking) heb ik toch maar gekozen voor Furl. Ik moet wel zeggen dat het artikel van Anders Floor me ook stof tot nadenken heeft gegeven!

Anyway, de RSS-feed voor mijn furl-archive is www.furl.net/members/zesser/rss.xml, mocht je nog niet aan information overload lijden.