Auto weblog slaat aan

Er zijn niet veel echte (Nederlandse) autoblogs die up-to-date zijn. Er zijn echter wel erg veel sites die autonieuws brengen, autoweek en autotelegraaf zijn daar waarschijnlijk de belangrijkste van. Zoals sommige lezers wel weten ben ik in november vorig jaar begonnen met de site autoblog.nl, een weblog met het laatste autonieuws (“Autonieuws van de straat”). Dat betekent veel links, up-to-date info, objectieve meningen en natuurlijk een reactiemogelijkheid. Al snel bleek er veel interesse te zijn en zijn twee collega autoliefhebbers gaan helpen.

Autoblog.nl wil van alle sites met autonieuws, zowel nationaal als internationiaal, het beste en leukste nieuws filteren. Als mensen meer willen lezen dan kunnen ze natuurlijk altijd doorklikken naar de originele artikelen, zoals een goed weblog dat doet;)
Met trots kunnen we dan ook melden dat er sindsdien ruim 1300 artikelen geschreven zijn. Het bezoekersaantal is inmiddels gestegen tot ruim 10.000 per week (dit zijn ongeveer 30.000 pageviews per week). En we worden door diverse autosites gelinkt en ook in het buitenland (oa autoblog.it en jalopnik.com) weten ze ons te vinden. De afgelopen maand (Juni 2005) hebben we onze beste maand ooit gehad, ongeveer 50.000 unieke bezoekers hebben de site gevonden.

We proberen constant verbeteringen aan te brengen zodat de informatie beter te vinden is. We begonnen met diverse categorieën maar sinds kort is er ook een tag cosmos (met dank aan Frank en Simon) om een nog beter overzicht te geven van specifieke onderwerpen.

Nog even wat stats. Pageviews lijken ergens tussen de 100.000 tot 150.000 te liggen, blijft lastig die counters. We hebben ongeveer 60 RSS lezers, dit is niet erg veel als je kijkt naar het aantal hits op de site zelf. RSS is in deze doelgroep dan ook nog niet echt doorgebroken lijkt het. Wel gebruikt 11% van de bezoekers Firefox, dat is dan weer opmerkelijk.

Binnenkort meer nieuwe features op autoblog.nl en misschien gaan we zelfs tweedehands auto’s aanbieden..

To be continued…

2 thoughts on “Auto weblog slaat aan”

Leave a Comment