Flickr image search

We kennen inmiddels allemaal Google image search, en volgens mij wordt dit ook steeds intensiever gebruikt door de “normale” surfers. De enorme database aan foto’s die ondertussen bij Flickr toegankelijk is lijkt echter niet te worden doorzocht door Google. Is dit toeval? Indexeert Google deze images express niet? Wil Flickr niet dat ze geindexeerd worden? Of gaat het om copyright issues?

Neem als voorbeeld de foto’s op Flickr met de tag “beekhuizerzand” (for no reason). Als je dit woord op Google zoekt, krijg je maar 1 resultaat. De foto’s van Flickr worden dus niet gevonden… Iemand een idee?

Interessant in dit opzicht is een recente post van John battelle, over “the possibility to own image search in the future”. Door eigenaar te zijn van een online photo sharing site, kan men met behulp van ranking en searching de leider worden in online photo search! Omdat Flickr is overgenomen door Yahoo heeft de laatste een groot voordeel. Het enorme aantal leden van MSN spaces (incl photo storage) lijkt echter een flinke concurrent te worden.

1 thought on “Flickr image search”

Leave a Comment