Deze artikelen werden online meer verkocht

De meest verkochte producten tijdens de Corona chaos:

Volgens een woordvoerder van Mediamarkt is de vraag naar thermometers opvallend. Er worden er nu dertig keer meer thermometers verkocht dan een maand geleden.

Op de tweede plaats komen webcams (15 keer meer), plus strijkijzers en -planken (8 keer meer) als goede derde. Een duidelijke reden voor dat laatste is er niet. Wellicht omdat mensen meer in hun elleboog hoesten en niezen, en wassen daarom veel vaker hun kleding?

Vrieskisten (7,5 keer meer) komen als vierde uit de bus. Handig voor het hamsteren.

Bij Mediamarkt ziet men tevens een verkooptoename van artikelen die je kunt relateren aan thuiswerken, zoals microfoons, beeldschermen en toetsenborden. Ook bij bol.com zijn artikelen die thuiswerken makkelijker maken zeer populair. Bij de verkoop van monitoren en laptops zag de Nederlandse webshop een stijging van ruim 300 procent ten opzichte van een paar dagen ervoor. Tot slot zag Coolblue de vraag naar diezelfde producten om thuis te werken en contact met elkaar te behouden sterk stijgen. De verkoop van beeldschermen, laptops en webcams nam toe. “Het gaat om een groei van honderden procenten”, liet een woordvoerder van Coolblue weten.

UPDATE: nu ook met een grafiek van Amazon (via visualcapitalist.com)

ecommerce covid-19 sales

Leave a Comment