Hier zoek je groene/duurzame vacatures

Past je baan nog wel bij je dromen en idealen? En zo niet, waar zoek je naar vacatures die helpen om de wereld een beetje groener te maken?

Nog niet eerder was de arbeidsmarkt zo krap als nu. Voor het eerst zijn er meer vacatures dan werklozen, dus er is genoeg keuze!

GreenJobs
Vacaturebank Greenjobs.nl is dé plek om een duurzame droombaan of stage te vinden. Het is de missie van Greenjobs om het bedrijfsleven en overheid futureproof te maken en meer mensen aan een duurzame baan te helpen. Ze positioneren zich als hét vacatureplatform waar werkzoekenden en werkgevers met een hart voor duurzaamheid elkaar vinden.

OneWorld
Een andere, iets algemenere, site, is OneWorld. Door alles wat je doet, koopt, eet of uitstoot, ben je verbonden met mensen elders op de wereld, zo schrijven ze. OneWorld maakt dat proces zichtbaar en laat zien wat jij kunt doen om de wereld duurzamer en eerlijker te maken, inclusief een vacaturebank.

PifWorld
Tot slot is er PifWorld.com, die toont diverse NGO banen, PIF staat voor Pay it Forward: “PIF World is the donation and crowdsourcing platform that connects people and non-profits to help create real change.” De site +app biedt bijvoorbeeld een overzicht van goede doelen.

Sabbatical?
Wil je meteen wat rigoreuzer te werk gaan? Denk dan eens aan een klimaat-sabbatical. In plaats van een jaar rondreizen en co2 uitstoten, kun je je spaargeld ook gebruiken om iets goeds te doen. Rosanne Rootert (40) – met man en twee kinderen – deed het: „Pijn doet het niet. Ik zou er geen betere bestemming voor kunnen bedenken.”

Leave a Comment