Extended version van Dr. Dre’s The Watcher in Creed III

De derde film van de Creed-franchise draait wereldwijd in bioscopen. Michael B Jordan speelt er weer een hoofdrol in, maar deze keer regisseerde hij het ook.

In de intro van de film horen we een heel bekende baslijn, het is The Watcher van Dr. Dre. Zoals een mede-enthousiasteling op Twitter het noemt: een masterclass in soundtrackcuratie! “Er is een uitgebreide remix van Dr. Dre’s the watcher in de opening van Creed III waar ik gewoon aan moet blijven denken.”

Geen toeval, maar Dr. Dre kreeg een preview bij de première van de film en was super enthousiast. “Mike kwam eigenlijk naar mijn huis en vertoonde de film voor mij, en ik dacht dat hij gek was”, zei Dre lachend. “Eerste regisseur en hoofdrolspeler in de film? Je moet echt bijna gek moet zijn om dat te doen, want het is buitengewoon moeilijk.”

Op Reddit kunnen we lezen dat er tijdens de aftiteling van de film ook een nummer is genaamd “The Crown” van J Cole met samples van The Watcher van Dr Dre. Dreamville, het label/collectief van J Cole, is de uitvoerend producent geweest voor de soundtrack van Creed III. Het collectief bestaat uit J. Cole, J.I.D, Ari Lennox, Bas, EarthGang, Cozz, Lute en Omen. Dit feit heeft hen verder versterkt als zwaargewichten van de hiphop. De eerste single van deze soundtrack is “Ma Boy” van JID en Lute.

Jammer, maar op dit moment is er verder geen officieel geluid van de intro online te vinden.

Leave a Comment