Trendr is terug!

Na een periode offline geweest te zijn, kun je sinds gisteren weer op trendr.nl terecht voor de laatste trending artikelen!

Via Trendr presenteren we continu een overzichtslijst met 50 populaire nieuwsartikelen uit de Nederlandse media. Deze artikelen worden verzameld dankzij een zelf ontwikkeld algoritme, dat constant de belangrijkste nieuwsbronnen analyseert en daar de populairste items uit filtert. Vervolgens wordt op basis van social media-activiteit een ranking opgesteld, waarbij de meest besproken items bovenaan eindigen.

De meest trending nieuwsberichten in de Nederlandse social media kun je bekijken per uur, dag, week of maand.

Het is opvallend dat ook relatief onbekende media/sites sinds kort erg veel aandacht krijgen, zoals dit artikel over het RIVM op maurice.nl, welke op dit moment bovenaan staat in de daglijst. Vooral in deze tijd is de diversiteit van de media erg belangrijk, iets waar afgelopen jaar ook veel kritiek op is geweest. Zo rijden NOS-busjes inmiddels rond zonder logo, dat heeft de omroep besloten nadat medewerkers steeds vaker bedreigd werden. Die bedreigingen zouden voortgekomen zijn uit een te eenzijdige berichtgeving. Wat dat betreft blijft social media een erg goede graadmeter van hetgeen er speelt bij het volk, zolang er tenminste geen sprake is van censuur.

Voor nu, check trendr.nl voor het laatste nieuws!

Leave a Comment