Principes, wie heeft ze nog?

Principes, zelfs de publieke omroep omroep heeft ze niet. Die kiezen liever voor het vliegtuig (is zo lekker goedkoop) tijdens het opnemen van een duurzaam programma.

Dat las ik onlangs in een goed artikel van Vrij Nederland, met veel anekdotes die me bekend voorkomen. Want soms bekruipt me het gevoel dat ik de enige ben die zich in de supermarkt bij alles dat in een plastic jasje zit afvraagt of dat nu nodig is, en of het vanuit Peru is verscheept, en of ik het product werkelijk nodig heb. Evenals de enige die matig enthousiast reageert op de verhalen van bekenden over hun vakantie naar Thailand en het weekendje Lissabon… Zelfs stikstofminister Van der Wal gaat gewoon met het vliegtuig naar Curaçao! Iedereen vindt dat we iets moeten doen aan het klimaat, maar het lijkt alsof niemand z’n huidige luxe leventje wil opgeven…

Leave a Comment