Gelderland is de gezondste provincie om in te wonen

Het blijkt dat Gelderland in het algemeen de beste provincie is om in te wonen, op de voet gevolgd door Utrecht. De huizen zijn in deze provincie nog redelijk betaalbaar, de gemiddelde levensverwachting ligt boven het gemiddelde en de criminaliteitscijfers zijn laag.

Dat is althans de conclusie die woningplatform Rentola onlangs publiceerde, naar aanleiding van een onderzoek naar acht aspecten die het woongenot van een provincie bepalen. Zo werd er gekeken naar huisvestingskosten, criminaliteitscijfers, het culturele klimaat, de aantrekkelijkheid van de provincie op mensen van buitenaf, de gemiddelde economische status van de inwoners, de gemiddelde levensverwachting van de inwoners en het gemiddelde opleidingsniveau van de inwoners.

Zuid-Holland scoort het laagst in dit onderzoek en is daarmee de slechtste provincie is om in te wonen. De criminaliteit is hier in vergelijking met andere provincies het hoogst, de huizen zijn bovengemiddeld duur en de gemiddelde levensverwachting ligt onder het landelijk gemiddelde.

Zeeland is de gezondste provincie om te wonen. De rust, de ruimte en de zilte zeelucht hebben een positief effect op de fysieke en mentale gezondheid van de Zeeuwen.

Leave a Comment