Wijnbaas: biologische- en natuurwijnen

Onlangs werd er in de media nog ‘Alarm’ geslagen over het feit dat bewerkt en bespoten voedsel (ultra-processed food) erg slecht voor je is, maar helaas liggen de supermarkten er vol mee. En dat geldt ook voor wijn. Aan de meerderheid van de wijnen worden veel stoffen toegevoegd om smaak en houdbaarheid te verbeteren, zoals sulfiet. Gelukkig zijn er ook goede ontwikkelingen in de wijnbranche, want natuurwijn neemt al een paar jaar flink toe in populariteit. Hetzelfde geldt voor biologische en biodynamische wijnen.

Afgelopen weken is er bij Wijnbaas.nl daarom hard gewerkt aan een nieuwe website en het samenstellen van een mooi assortiment. Inmiddels zijn er ruim 80 wijnen op voorraad en dit zal op korte termijn nog verder uitgebreid worden.

Alle wijnen worden biologisch of biodynamisch geproduceerd en zijn over het algemeen ook zo gecertificeerd. Er is nadrukkelijk geen interesse in het gebruik van kunstmest en/of chemische bestrijdingsmiddelen. Uitgangspunt is om een breed en kwalitatief assortiment van duurzame wijnen aan te bieden. Wat betreft duurzaamheid kijkt Wijnbaas ook naar de afkomst van de wijn. Er worden alleen wijnen verkocht die relatief dichtbij (in Europa) geproduceerd zijn, zodat er zo min mogelijk transport nodig is. Dus wil je wat natuurwijn kopen? Of biologische wijn kopen? Check it out!

Leave a Comment